haleakala krater hawaii

Een visum aanvragen voor Hawaii

Als je naar Hawaii af reist moet je een ESTA-visum aanvragen. Dit is een reistoestemming en betekent dat je de Verenigde Staten, dus Hawaii, binnen mag. Het gaat dus om hetzelfde visum.

Hoe lang van te voren een Esta aanvragen?

Vraag het visum voor Hawaii minimaal 72 uur voordat je vertrekt aan. Het kan namelijk even duren voordat je aanvraag voor een USA visum wordt goedgekeurd. Vraag het Hawaii visum dus niet een dag van te voren aan om stress te vorkomen.

De visumaanvraag voor de ESTA vul je digitaal in en is na goedkeuring gekoppeld aan je paspoort. Je krijgt dus geen papiertje thuisgestuurd.

Hoelang is je ESTA geldig in Hawaii?

De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig tenzij in die 2 jaar je paspoort verloopt. Dan moet je dus een nieuwe ESTA-aanvraag doen, mocht je weer naar de Verenigde Staten afreizen.

Belangrijke punten:

Belangrijk: na je aanvraag krijg je een referentienummer. Onthoud deze goed, want die heb je nodig als je iets wilt wijzigen wanneer je paspoort verloopt.

Waar vraag je een ESTA voor Hawaii aan?

Op de officiële website van de douane. Om dit ESTA aan te vragen heb je wel een creditcard nodig. Een creditcard is sowieso handig om mee te hebben in de Verenigde Staten omdat het bijna overal wel wordt geaccepteerd.