Big Island kust

Plan je reis naar Hawaii

Yes, je gaat naar Hawaii, dus wil je zo snel mogelijk je reis plannen? Of misschien zit je eraan te denken om naar Hawaii te gaan en wil je weten waar je allemaal om moet denken.

Wat moet je inpakken voor Hawaii?

In Hawaii kun je je zo casual als je wilt kleden. Ook heb je geen jas nodig omdat het hier elke dag warm is. Behalve in luxe restaurants, daar kan het nog wel eens handig zijn om een jasje te dragen.

De bekende Aloha t-shirts mogen mannen gewoon dragen. Het tropische klimaat van Hawaii varieert het hele jaar door van heerlijke badkleding weer overdag tot een lichte trui of jas ‘s avonds. Ook in de bergen van bijvoorbeeld Maui kan een lichte trui of jas heen handig zijn. Comfortabele schoenen of sandalen zijn prima voor de meeste gelegenheden.

Bescherming tegen de zon

Vergeet je nooit goed in te smeren tegen de zon, ook op bewolkte dagen. En denk ook aan het koraal. Zorg dat je in de zee een rifveilige zonnebrandcreme draagt, zoals van het merk Badger.

Wandelkleding

Wil je wandelen in Hawaii, zorgt dan dat je wandelkleding bij je hebt zoals goede schoenen. Vooral voor wandelingen bij Haleakala of de Ridge Walk in Maui kunnen wandelschoenen handig zijn. Bekijk op onze zusterwebsite Lone Drifters wat je het beste kunt aanschaffen als je gaat wandelen.

Vraag op tijd een visum aan voor Hawaii

Als je naar Hawaii af reist moet je een ESTA-visum aanvragen. Dit is een reistoestemming en betekent dat je de Verenigde Staten, dus Hawaii, binnen mag. Het gaat dus om hetzelfde visum.