haleakala krater hawaii

5x Backpacken in Hawaii: zo doe je dat!

Hawaii een land om te backpacken? Ja zeker, backpacken kun je prima doen in Hawaii. Wij deden het zelf tijdens onze wereldreis en geven je een aantal tips om te backpacken in Hawaii!

1. Bespaar op je overnachting als je gaat backpacken

In Hawaii zijn hotels een behoorlijk dure uitgave. Wil je echt backpacken in Hawaii? Bespaar dan op je kosten door in een hostel, appartement of via couch surfing te overnachten. Wij boekten zelf een combinatie van hostels en Airbnb appartementen.

2. Ga zelf koken

Het voordeel van een hostels of Airbnb is tevens dat je zelf kunt koken. Vooral in steden als Honolulu kan het behoorlijk duur zijn om uit eten te gaan. Bovendien kun je in Hawaii heerlijke verse gerechten halen waar je mee uit de voeten kan. Wij shopten vooral bij de Walmart, de Safeway, food markets en vaak ook biologische supermarkten.

3. Bespaar op autokosten

Het is ontzettend gaaf om met een auto op pad te gaan, maar vooral als je alleen reist kun je niet echt voor backpackersprijzen een auto huren. Wil je goedkoper uit zijn dan raden wij aan om of het openbaar vervoer in Hawaii te nemen. Dat is helaas niet overal even goed en sommige plekken zoals de Road To Hana zijn slechter bereikbaar. Probeer daarom ook te kijken of er dagtours zijn waarmee je naar een bestemming kunt rijden. Zo boodt ons hostel verschillende dagtours aan naar het noorden van O’ahu. En soms kan het uit om in je hostel rond te vragen wie er samen een auto wilt huren of misschien kun je wel met iemand mee rijden.

4. Backpack in het juiste seizoen

Het hele jaar door kun je naar Hawaii, maar uiteraard kun je behoorlijk besparen als je gaat backpacken in Hawaii in het laagseizoen. Dat betekent dat je niet op vakantie naar Hawaii moet in de winter- en zomermaanden omdat deze periode erg populair is bij Amerikanen. Voor Nederlanders die willen backpacken in Hawaii geldt: ga in het Nederlandse voor- en najaar op vakantie naar Hawaii. Dit scheelt je behoorlijk wat geld op vliegtickets en accommodatie!

Via Skyscanner kun je heel goed checken in welke periode een vliegticket het goedkoopste is.

5. Blijf op één eiland

Vluchten tussen de eilanden lijken verleidelijk goedkoop (je boekt ze al vanaf $140 voor een retourtje), maar onderdruk de neiging om als een dolle van eiland tot eiland te reizen en neem de tijd om er één tegelijk te verkennen. De vlucht is misschien niet duur, maar tel de rit naar het vliegveld, de incheck- en vluchttijd bij elkaar op en eilandhoppen lijkt direct wat zonde van de kostbare vakantietijd. Daarnaast heeft elk eiland een eigen charme waar de tijd voor mag worden genomen. Big Island staat bekend om zijn actieve vulkanen, O’ahu om het kosmopolitische centrum in Honolulu en Maui en Kaua’i om de avontuurlijke landschappen die er te vinden zijn. Dus doe rustig aan en maak op je gemak kennis met de aina (het land).

Lonkt de volgende kust toch? Vanuit Maui kun je de reislust bevredigen met een dag- (of meerdaagse) trip naar Lana’i of Moloka’i. Veerboten naar Moloka’i kosten 70 dollar per overtocht en voor een tocht naar Lana’i betaal je zelfs maar $30.