Kauai

Over Hawaii

Hawaï of Hawaii is een eilandengroep dat ligt in het Polynesische deel in het midden van de Stille Oceaan. Hawaii is sinds 1959 een van de staten van de Verenigde Staten. De eilandengroep is de meest zuidelijke staat van Amerika en op Alaska het meest westelijk gelegen staatje. De eilanden van Hawaii zijn ontzettend mooi en trekken toeristen over de hele wereld.

Geschiedenis van Hawaii

De eilandengroep Hawaii werd in de 8e eeuw ontdekten door de Polynesiërs van de eilanden Samoa en Tonga. Omdat Hawaii bestaat uit meerdere kleine eilanden, had iedere bewoond eiland in die tijd een eigen regerend stamhoofd.

Eilanden Hawaii

Hoeveel eilanden heeft Hawaii?

De staat Hawaii bestaat uit 137 atollen en vulkanische eilanden. De meeste van de 137 vulkanische eilanden die samen de Hawaii-archipel vormen zijn klein en onbewoond. Hawaii ligt in het midden van de Stille Oceaan op een zeebodem van vierduizend meter diepte.

De belangrijkste eilanden die je kunt bezoeken op Hawaii zijn: Oahu, Kauai, Maui en The Big Island (officieel Hawaii genaamd). Het laatst genoemde eiland, Big Island, is zoals zijn naam al weggeeft, het grootste eiland van Hawaii. De hoofdstad van Hawai, Honolulu bevindt zich op het Hawaiaanse eiland Oahu.

Terwijl de meeste toeristen waarschijnlijk denken aan Oahu, Maui, Kauai en Big Island, zijn er eigenlijk 137 afzonderlijke eilanden.

Beste reistijd Hawaii

De beste reistijd voor Hawaii is eigenlijk het hele jaar. Behalve als je bepaalde activiteiten wilt ondernemen, dan kun je rekening houden met wanneer je naar Hawaii gaat. Denk aan wandelen of golfsurfen.

Bekijk de beste reistijd per activiteit in Hawaii.