Honolulu Hawaii

O’ahu

O’ahu is het derde grootste eiland van Hawaii en de thuisbasis van de meerderheid van de Hawaiaanse bevolking. O’ahu wordt daarom ook wel ‘The Gathering Place’ genoemd. Naast de inheemse Hawaiaanse bevolking vind je in Hawaii ook veel bewoners van het vasteland die hun vakantiehuis in Hawaii hebben, of zijn verhuist naar het paradijs. Op O’ahu vind je zowel het bruisende stadsleven tot relaxte surfsteden aan de North Shore. Dit maakt O’ahu een fijn eiland om je tijd door te brengen.

Beste bezienswaardigheden van O’ahu

  • Surflessen nemen bij Waikiki Beach
  • Bekijk de prachtige zonsopgang vanuit Diamond Head
  • Bezoek het Pearl Harbor Historic Sites Visitor Center

Transport in O’ahu

Aankomst op O’ahu

De belangrijkste luchthaven van O’ahu is Honolulu International Airport (HNL). Hier komen de meeste reizigers aan vanuit andere landen. Grote kans dat je vanuit Nederland ook op HNL vliegt want alle grote binnenlandse luchtvaartmaatschappijen en veel internationale luchtvaartmaatschappijen komen aan op Oahu.

Als je geen auto huurt en niet met de bus wilt reizen, dan zijn er andere manieren om vanaf de luchthaven van O’ahu naar Waikiki te komen: boek een shuttle of taxi. Ben je met meerdere personen dan kun je een shuttle of taxi delen. Reis je alleen dan kan de bus wel eens handiger zijn.

O’ahu bus

Het stadsvervoer van Oahu heet ‘TheBus’. Voor redelijk weinig geld kun je het eiland over reizen. De routes van TheBus zijn redelijk uitgebreid, helemaal ten opzichte van de andere Hawaiaanse eilanden en je kunt geld besparen door een bezoekerspas aan te vragen voor meerdaags gebruik.

4-Day Pass

Ideaal voor reizigers in Hawaii is de 4-day pass. Met deze pas kun je vier opeenvolgende dagen een onbeperkte busrit door O’ahu maken. De 4-daagse passen zijn verkrijgbaar voor $ 35 bij het TheBus Pass Office in het Ala Moana Shopping Center en bij alle ABC-winkels in Waikiki (en er zijn er veel!).

Bezoek de website van TheBus voor meer informatie over tarieven, busroutes naar populaire attracties.

Het weer in O’ahu

Oahu is over het algemeen droger aan de westkust en en natter en groener aan de oostkust. Waikiki, tevens het surfmekka van O’ahu heeft het hele jaar door prima weer. Ben je prosurfer of wil je de pro’s zien surfen in O’ahu? Ga dan tussen november en februari naar de North Shore van Hawaii. Het golfsurfseizoen begint daar namelijk in november en eindigt in februari. Ook de surfwedstrijden in de wereldklasse vinden hier plaats tussen november en december.