maui krater en vulkaan

Maui

Maui is het tweede grootste eiland van Hawaii. Je vindt hier prachtige stranden en twee samengesmolten vulkanen die gescheiden worden door een vallei. Het is niet verwonderlijk dat Maui is verkozen tot ‘Beste eiland in de VS’ door Condé Nast Traveler-lezers voor meer dan 20 jaar. Bekijk de regio’s van Maui en alles wat dit eiland te bieden heeft. Maui bestaat uit vijf verschillende regio’s, de een nog mooier dan de andere.

Beste bezienswaardigheden van Maui

  • Vind de migrerende bultruggen (tijdens de wintermaanden)
  • Bekijk de prachtige zonsopgang en zonsondergang vanuit Haleakala
  • Rij over de beroemdste weg van Hawaii: de Road to Hana

Transport in Maui

Aankomst op Maui

De belangrijkste luchthaven van Maui is Kahului Airport (OGG. Grote kans dat je hier aankomt als je naar Hawaii afreist. Op Maui zijn ook twee kleinere forensluchthavens: Kapalua Airport (JHM) in West Maui en Hana Airport (HNM) in East Maui. Veel luchtvaartmaatschappijen in Hawaii bieden non-stopvluchten naar Maui aan, of je maakt een tussenstop op Honolulu International Airport (HNL) op Oahu voordat je naar Maui vliegt.

Er is ook een veerdienst van en naar het naburige eiland Lanai via Expeditions Ferry, die de hele dag meerdere keren vanuit Lahaina in West Maui varen.

Maui vervoer

Het grootste deel van het eiland van Maui is vrij laag en vlak en gemakkelijk met een auto te doorkruisen.

Kom je op Maui aan, dan kun je vaak een taxi nemen naar de meeste resorts- en hotelbestemmingen. Zo kun je een privétransfers naar de luchthaven van te voren boeken, zoals bij Robert’s Hawaii of via website als Get Your Guide.

Het kan zijn dat er vanuit je resort een gratis pendeldienst naar nabijgelegen steden en attractie rijden, maar hou er rekening mee dat vervoer naar de luchthaven vaak extra kost.

Wil je zelf je route bepalen? Huur dan een auto in Maui. Dit kan op Kahului Airport of Kapalua Airport, waar de meeste grote verhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd. Je kunt dit ook al in Nederland boeken via bijvoorbeeld Sunny Cars. Wij boeken zelf via Sunny Cars omdat we het handig vinden dat de huur all-inclusive is.

Andere transportopties in Maui zijn onder andere tourbussen, trolleys en stadsbussen.

Verkeersregels Maui

Wanneer u op Maui rijdt, moet u de “aloha” verkeersgebruiken volgen. Rijd langzaam, laat de lokale bevolking passeren en laad niet op. Bij bruggen met één rijstrook (overvloedig langs de Hana Highway), overgeven aan tegenliggers; als er een rij aan de andere kant wacht wanneer je nadert, stop dan en laat je buren oversteken. Hier rijden is veel meer ontspannen dan het vasteland, dus doe het rustig aan en geniet van het landschap.

Het weer in Maui

Maui kent een aantal microklimaten. Het is over het algemeen droger aan de lijzijde van Maui, waar je de spectaculaire stranden en resorts van Kapalua, Kaanapali, Lahaina, Kihei en Wailea langs de westkust vindt.

Aan de nattere windwaartse kant vind je de weelderige Iao-vallei en de schilderachtige weg naar Hana. Het is warmer langs de kust dan Upcountry Maui, waar de temperaturen meestal 8-10 graden lager zijn. Als je naar het Haleakala bezoekerscentrum rijdt, boven op Nationaal Park Haleakala, verwacht dan lagere temperaturen. Breng dan warmere kleding mee.