Uitzicht over strand Kauai

Kaui

Kauai is het vierde grootste eiland van Hawaï en wordt ook wel The ‘Garden Island’ genoemd. Kauai is het oudste en noordelijkste eiland van Hawaii. Niet voor niets zijn veel films en series opgenomen in Hawaii. In Kauai vind je smaragdgroene valleien, bergtorens en grillige kliffen die verouderd zijn door de tijd en de elementen. Dwaal door de tropische regenwouden, langs rivieren en watervallen! Maar het is de relaxte sfeer en rijke cultuur van het eiland in de kleine steden die het echt tijdloos maken. Verken de regio’s Kauai en ontsnap naar de onmiskenbare allure van het eiland.

Beste bezienswaardigheden van Kaui

  • Wandel langs de Napali Coast
  • Vaar over de Wailua-rivier
  • Bekijk de Grand Canyon van Hawaii
  • Bezoek de North Shore van Kauai
  • Snorkel op Poipu Beach
  • Ga ziplinen boven de weelderige valleien

Transport in Kauai

Kauai is slechts 25 mijl lang en 33 mijl breed en is relatief eenvoudig te verkennen. In een tijdspanne van enkele kilometers passeer je langs palmbomen omzoomde stranden, levendige groene tarovelden en stijgende, groene bergen. Het maakt niet uit hoe u rond het Garden Isle komt, bereid u voor op een van de meest spectaculaire landschappen op alle Hawaiiaanse eilanden.

Aankomst op Kauai

De meeste bezoekers komen aan op Kauai op Lihue Airport (LIH) aan de oostkant van het eiland Kauai. Vanuit Honolulu Airport kun je rechtstreeks naar Kauai vliegen. Ook wordt Honolulu International Airport op Oahu gebruikt als verbinding om door te vliegen naar Kauai als je bivoorbeeld vanuit Maui komt.

Vervoer vanuit het airport is het gemakkelijkst te regelen via een huurauto of taxi. Er rijden beperkte busdiensten. Als je in een hotel op Kauai verblijft, controleer dan altijd of er luchthavenvervoer inclusief zit. Sommige hotels bieden namelijk een gratis ophaal- en inleverservice.

Je kunt onder andere via Get Your Guide een airport shuttle van te voren regelen.

Kauai vervoer

Op Kauai is een beperkte busdienst. Verschillende bedrijven bieden rondleidingen aan waar je met motorbussen, minibussen, bestelwagens en limousines wordt vervoerd. Een huurauto is je beste keuze als je het eiland echt goed wilt verkennen. Er is een grote snelweg die het eiland bijna omcirkelt; beginnend in Lihue naar het noorden, via Kuhio Highway (Highway 56) naar Kee Beach voorbij Hanalei. Je kunt het eiland Kuaui niet helemaal rond rijden. Bij de Napali Coast is namelijk geen weg aangelegd. Je zult vanuit de noordwestkant daarom weer terug moeten rijden.

Verkeersregels Kauai

De verkeersregels in Kauai zijn vanzelfsprekend. Let op bij bruggen met één rijstrook – die zijn er veel – hier moet je voorrang geven aan tegenliggers. Als je een brug nadert en er staat een rij aan de andere kant, stop dan en laat de tegenliggers eerst oversteken. Meestal groet je andere bestuurders met het bekende aloha teken.

Rijden hier is veel relaxter dan aan het ‘vasteland’, dus ontspan, geniet van het landschap en rij veilig – en plan onderweg veel spontane stops voor foto’s en mooie avonturen.

Sommige delen van Kauai zijn alleen toegankelijk via de zee of de lucht, wat je verbeelding te boven gaat. Een tour met een helicopter of boot is dan ook zeker een aanrader.

Het weer in Kauai

Stap uit het vliegtuig en voel de warmte van Kauai met gemiddelde jaarlijkse temperaturen variërend tussen 84 en 69 graden. De zeetemperaturen zijn ook perfect, variërend van 71 tot 81 graden het hele jaar door.